Användarvänlighet är en viktigt SEO parameter

Idag kan vi säga att innehållet på din sajt är nummer ett när du vill lyckas med SEO. Därefter kommer backlinks och sedan handlar det om användarvänlighet som också kan skrivas som UX, User Experience. Det här är ett koncept som verkligen tål att tänkas på. Det kan finnas saker som du bör förbättra på din sajt för att börja ranka bättre i sökresultaten.

Vad innebär användarvänlighet?

När vi pratar om användarvänlighet och SEO rör det sig om hur folk uppfattar din sajt. Det börjar redan då de klickar in på den. Om det blir lång väntetid innan allting har laddats är det inte bra. Det kan faktiskt leda till att folk surfar iväg innan de ens ser vad som finns på din hemsida.

När de väl är på sajten kommer frågan om hur lätt det är att hitta på den. Sedan blir det intressant att se hur länge folk stannar. Det är det här som kallas för Bounce Rate. Om folk lämnar din sajt snabbt kommer Google att se det som att den inte är bästa valet att rekommendera i sökresultaten.

Texter bör blandas med bilder och du kan välja att ge information som intervjuer som är lättare att läsa och som fångar intresset under en längre tid. Med filmer kan du också få folk att hänga kvar längre och det bidrar till användarvänligheten.

Få lite hjälp med att se över din sajt

Kanske behöver du hjälp av en UX designer för att se över din sajt och förbättra den. Det är aldrig dumt att rådfråga och se om andra kan komma på saker som du borde förbättra för att öka din användarvänlighetspoäng och få ut mer av din sajt.