Ingående länkar på sajten är också viktiga

Det pratas en hel del om gratis backlinks och hur du kan få dessa. Visst är det viktigt att ha länkar från andra sajter som liksom röstar på din hemsida. De kan ju leda till en massa positiva saker som att du får högre DR på Ahrefs och att du får mer trafik med högre rank i sökresultat.

Fast vi måste komma ihåg att länka inte bara är backlinks från andra sajter. Det är också viktigt att länka inom samma sajt. Om du har mer information på ett visst ämne ska du visa det. Det här hjälper dina besökare att få ut mesta möjliga av din sajt.

Interna länkar på en sajt visar också sambandet för Google som tycker att det här är viktigt. Du kan stärka särskilda sidor på detta vis och faktiskt påverka rank i sökresultat med dina interna länkar. Många är omedvetna om detta så här har du ett ess i rockärmen om du använder det väl.

Det finns till och med särskilda WP plugin som är till för detta och som uttryckligen är till för att din sajt ska få mer SEO-juice med det innehåll som du har på den.

När du skriver nya bloggar till din sajt ska du inte glömma detta. Det är lika viktigt som relevanta bilder och att innehållet är väl anpassat till den som ska läsa det!