Stressat arbete ger dåliga resultat

När är det inte pressat läge? För många företag så kan stressen bli en självklarhet. Allting ska gå snabbt men tempot kan vara något som leder till sämre resultat. Faktum är att studier visar att höga krav leder till stress och sjukdom. Med personal som inte orkar och en hjärna som inte kan tänka klart så är det inte så konstigt att det blir reklam som inte fungerar.

Ett lugnare tempo är en investering i bolaget

Det är lätt att känna iver och vilja göra allting på en gång. Med ett fantastiskt koncept och en tät plan för lukrativa investeringar är det lätt att glömma bort det mänskliga. Eftermiddagen kryper iväg och blir kväll och natt för att sedan plötsligt vara morgon.

Även om du inte kräver av anställda att jobba på detta vis så är det viktigt att förstå att din egen hjärna kan ta stryk av denna iver och vilja att lyckas snabbt. När du vet vad du ska göra så behöver du inte springa hela vägen i mål. Det kan leda till att du missar otroligt viktiga bitar.

Om du hade tagit jobbet med en ny marknadsföringskampanj i lite lugnare tempo så kanske du hade lagt mer tid på saker som vilka nyckelord du ska fokusera på. Det kanske hade lett till att du insett något du missat och som behöver justeras för att SEO-arbetet ska maximeras.

Som helhet innebar det att projektet tog lite längre tid men en så liten detalj som ett nyckelord som du upptäckte kan ju innebära mycket mer trafik och därmed bättre lönsamhet både på kort och på lång sikt!

Bra att köra på regelbunden återhämtning

Idag vet vi att det inte lönar sig att vänta till helgen för att vila. Att bränna på hela veckan med långa timmar och lite sömn har sitt pris. Om du kan lägga in stunder av återhämtning varje dag så kan det göra att du klarar stressen bättre.

När det väl blir bråttom och ett beslut måste fattas omedelbart bums så tjänar du på en hjärna som klarar detta utan att komma med urusla förslag.

återhämtning

Tänk igenom beslut när du är utvilad

Det där med att skriva allt innehåll till en sajt själv kanske verkade som en bra idé då du ville få mötet avklarat eller bara komma vidare med ett projekt. Men tänk igen detta igen efter en god natts sömn eller ett välgörande pass på gymmet.

Det kan ju vara så att ett stressat beslut om att själv skriva content leder till att innehållet inte alls blir så bra som tänkt. Dessutom kunde du ju gjort något du är mycket bättre på under den tid du lade på att skriva. Du borde kanske rentav ha använt denna tid för återhämtning!