Bästa metoderna för att marknadsföra glass

Glass är en älskad efterrätt som kan avnjutas året runt av människor i alla åldrar. I Sverige tycks vi äta mer glass för varje år som går. För företag och butiker som säljer glass är det viktigt att ha effektiva marknadsföringsstrategier för att sticka ut från konkurrenterna och attrahera kunder.

Det kan vara svårt att slå stora bolag som GB som syns precis överallt. Särskilt om du drar igång ett litet familjeföretag som gör italiensk glass. Men det är inte omöjligt att få riktigt god spridning av ett nytt märke.

Utöver att vara ärlig och undvika fusk som till exempel Huusk kniv kampanjen så är det viktigt att jobba med innovation och kreativitet. Här är några av de bästa sätten att marknadsföra glass.

glass
Glass kan ses som konst och visst kan vi bli sugna bara av att se en bild

Marknadsföring i sociala medier är viktig

Sociala medier är ett kraftfullt verktyg för att marknadsföra alla företag, inklusive en glassbutik. Du kan skapa sociala mediekonton för ditt glassföretag och lägga upp bilder på dina gprodukter, smaker och kampanjer.

Sociala medier låter dig kommunicera med dina kunder, svara på deras frågor och få feedback på dina produkter. Här kan du också få gratis länkar helt naturligt så att kunskapen om ditt varumärke sprids. Du kan också köra kampanjer i sociala medier och ge bort giveaways för att locka fler kunder till din butik.

Kampanjer i butik kan också vara effektiva

Kampanjer i butik är ett bra sätt att locka kunder och öka försäljningen. Du kan erbjuda rabatter, köp-en-få-en-gratis-erbjudanden eller gratis glasskula vid köp av två kulor. Du kan också vara värd för speciella evenemang som livemusik eller tävlingar för att äta och smaka på glass för att locka fler kunder till butiken.

Glöm inte bort att använda sociala medier för att visa eventet för fler. Det här är ju innehåll som kan vara av intresse för de som inte kunde komma till ert event. Om det går riktigt bra kanske det hela uppmärksammas av bloggare som ni bjudit in såväl som traditionella medier. Det beror lite på vad du hittar på. Något ovanligt kan nå stora medier.

mer glass
Smarta kampanjer kan få oss att vilja äta mer glass!

Samarbeta med lokala företag

Att samarbeta med andra lokala företag kan hjälpa dig att öka din kundbas. Du kan samarbeta med kaféer, bagerier eller restauranger för att erbjuda glassen som dessertalternativ. Du kan också erbjuda speciella rabatter eller kampanjer till kunder som köper från båda företagen.

Utomhusreklam som syns

Utomhusreklam är en traditionell marknadsföringsstrategi som fortfarande kan vara effektiv för en glassbutik. Du kan skapa iögonfallande affischer och skyltar med bilder på dina produkter och placera dem i högtrafikerade områden som trafikerade korsningar eller köpcentra.

Du kan också sponsra gemenskapsevenemang som mässor eller festivaler och ha en monter för att sälja din glass. En så enkel sak som gatuprataren utanför butiken kan göra stor skillnad för försäljningen.

Skapa ett lojalitetsprogram för dina kunder

Att skapa ett lojalitetsprogram kan hjälpa dig att behålla kunder och öka försäljningen. Du kan erbjuda belöningar som en gratis kula glass efter ett visst antal köp eller rabatter för frekventa kunder. Du kan också använda lojalitetsprogram för att samla in kunddata och skicka dem personliga kampanjer och rabatter.