Kan du ta dig till toppen med varje nyckelord?

I teorin kan du ta dig till toppen av Google-berget med varje nyckelord men det kommer att vara olika svårt och dyrt beroende på vad det gäller. Du får inse att stora företag som har jobbat i flera år med att synas online ligger långt före dig. Att komma med en ny sajt och tro att man kan köra om dessa jättar är att leva i en fantasivärld.

Men det kan finnas små öppningar på vägen upp till toppen som de stora jättarna inte sett eller inte bryr sig om. Du har fortfarande en chans att synas inom konkurrensdrabbade nischer helt enkelt genom att nosa upp de här guldkornen.

Hur kan du göra detta? Det här kräver en hel del kunskap för det gäller att kunna använda verktyg och se vilka nyckelord och fraser som ännu inte är öronmärkta av jättarna eller andra som tänker smart som du.

Du kanske behöver få hjälp med nyckelordsanalys men se då till att få den av ett företag som faktiskt vet hur man gör för att slå sig fram där det verkar omöjligt.

Du måste ha tålamod

Utöver att analysera på rätt sätt och hitta orden och uttrycken där du har en chans måste du ha tålamod. Om du kommer att ge dig in i ett svårt område får du bida din tid. Jobba konstant med bra innehåll och bygg backlinks. Med tiden har du möjlighet att få mer trafik och vem vet, kanske blir din sajt till sist en av de där källorna som Google litar på när det ska vara kvalitet och bra information.

Ett bra tips är att välja nyckelord som inte är så svåra att ranka med men som ändå har trafik. Gör du detta kan du inom några veckors tid börja se viss trafik från sökmotorer.

Men glöm inte bort att det finns fler vägar att gå för att få trafik. Du kan jobba med sociala medier, forum och mer för att få fler att upptäcka dig och din sajt. Det kan bli hårt arbete men det är det ju värt när du till sist har en välbesökt sajt där du kan sprida ditt budskap och sälja dina produkter och tjänster.