Hur kan jag få gratis länkar till min sajt?

När du inser hur viktigt det är med länkar förstår du att det här kan kosta en bra slant. Det går ju att köpa hur många länkar som helst om din budget håller för det. Ibland kan det vara värt att betala lite mer för en riktigt bra länk som kommer att stärka hela din sajt och ge mer trafik.

Men det går faktiskt också att få en hel del gratis länkar till sajten. Det gäller bara att veta var och hur. Gratis länkar kan vara starka men för det mesta handlar det om svagare länkar. Fast det heter ju att många bäckar små blir en stor å. Så är det också med länkar.

Var kan du få gratis länkar?

Du kan välja att skriva en liten text och publicera på en artikelkatalog som Artikelkungen.se eller på Artikelkatalog.biz. Utöver detta kan du välja att delta i forum där du lägger in länkar då det passar. När du publicerar länkar i forum ska du vara noga med att göra detta på ett naturligt och korrekt sätt.

Det finns också länkkataloger där du kan lägga in din sajt. Det finns de som säger att det här inte ger något längre men det stämmer inte. Det kan absolut ge SEO-juice om du registrerar din sajt i länkkataloger som inte tar något betalt för detta.

Gästa andras bloggar och sajter

Det här kräver lite arbete men kostar annars ingenting. Du kan gästa med ett inlägg på en blogg eller sajt som är relevant för din sajt. I ditt gästinlägg presenterar du dig och tar med en länk till din sajt. Det här är bra länkar som ofta bidrar med mer trafik då folk faktiskt läser ditt inlägg.

Kommentarer på bloggar

Det här kan också ge gratis länkar som ibland är dofollow. När du kommenterar på bloggar med länk till din sajt ska du komma ihåg att folk faktiskt läser det du skriver. Kommentera bara om du verkligen har något att säga. Det är kvalitet som gäller även för dessa länkar för att de ska ge något. Men gratis länkar är det och det är ju bra!