Hur marknadsför du produkter mot mögelsvamp?

Mögel är ett samlingsnamn för olika mögelsvampar och bakterier. Det finns många olika mögelarter som kan angripa ett hus eller en plats, en vanlig mögelart i hus är svartmögel. Svartmögel blir synlig i form av svarta prickar och finns i väldigt många olika varianter. 

Svartmögel har sporer som lätt transporteras med luften och är farlig för hälsan. Framförallt är det just luften som påverkas av mögelsvamparna, och den hälsofarliga luften sprids snabbt i hemmet.

Det finns alltså många som behöver hjälp med att behandla mögelsvamp och då särskilt svartmögel. Men hur ska du nå dessa personer? Vi tar en titt på några möjliga vägar och vad som kan vara bra att tänka på när det handlar om marknadsföring av produkter mot mögel i hus och hem.

Olika sätt att synas på Google

De sista telefonkatalogerna försvann för flera år sedan. Idag söker vi hjälpen vi behöver online. Så det borde vara solklart att din lösning mot mögelsvamp ska presenteras på en hemsida och i forum på nätet. Börja med att se på de viktiga nyckelorden att nå toppen med.

Med detta gjort är det dags att börja synas med:

  • Hemsida som har innehåll omkring dessa nyckelord
  • Inlägg på andra viktiga sajter med länkar
  • Inlägg på forum där folk pratar om problem med svartmögel
  • Betalda annonser i olika sammanhang

Du kan göra det mesta själv men det är förstås enklast att leja en SEO-byrå som tar hand om hela processen. Då kan du jobba vidare med dina produkter och din rådgivning och se fram emot att din hemsida får mer trafik av personer som faktiskt tar kontakt.

Den som har mögelsvamp i hemmet är desperat!

Mögel är farligt för hälsan. Det vet folk om och det är därför som de kan känna desperation av att upptäcka svampsporer i väggen. Den bästa marknadsföringen av produkter mot mögel är väl medveten om detta. När du ger lösningarna på folks mögelproblem så har du ett fint försprång.

mögelsporer

Det handlar inte bara om att de som faktiskt kommer till din sajt och på ett tydligt sätt förstår att dina produkter kan lösa mögelproblemen kommer att köpa. Google och andra sökmetoder är också inställda på att erbjuda lösningar.

Fokusera alltså på att skapa ett innehåll som löser problemen och som har svaren på de desperata frågorna. Det kommer att leda till bättre synlighet oavsett om det handlar om sökresultat eller om snack på forum online.

Dela med dig av din kunskap

Det är också smart att dela med sig av unik kunskap som en form av marknadsföring. Info-mmercials är ganska vanliga i utlandet. I tidningar har man det som ser ut som reportage och intervjuer och som faktiskt ger en massa nyttig information men som i grund och botten är marknadsföring.

När du kan mycket om svampsporer och hur man får bort dessa så är din kunskap av intresse för så många. Betänk hur fin exponering personer som fungerar som experter i tidningar och på TV får.

Du kanske inte kan få vara med i morgonsoffan i TV4 för att hjälpa folk med mögel men vem har sagt att det är omöjligt. När du kan mycket om ditt ämne så är god marknadsföring att sprida den kunskapen. Reklam som faktiskt ger något är den allra bästa reklamen som folk uppskattar och inte gnäller på!