Glöm inte bort bilderna!

Bra text är jättebra för SEO och det är klart att du måste satsa på innehållet för din hemsida. Men tänker du på att lägga in bilder i texten? Bilder är jätteviktiga för att lyckas med marknadsföring online. Idag bygger reklam på bilder och vi förväntar oss grafik när vi surfar online.

Om du bara kunde ha bilder och fortfarande ranka i sökmotorer hade det varit fantastiskt. Men Googles robotar behöver fortfarande texten för att avgöra vad din sajt handlar om och vilken kvalitet den erbjuder.

Men verkliga människor kommer att märka om du har bilder i texten eller inte. Om du har det är chansen större att de stannar kvar och att du får ut mycket mer av deras besök. Sedan är det också så att din SEO kommer att gynnas av medieinslag för robotarna veta också om att vanliga människor tycker om detta.

Bilderna ska alltid vara relevanta och de bör hålla hög kvalitet. Men överdriv inte med storlek om du har en sajt som laddas långsamt. Då kan ju folk surfa vidare innan de hinner se vad du har att erbjuda helt enkelt för att det går så långsamt.

Det finns mycket bra gratiskällor till bilder som Pixabay som du kan använda för att få ett bra och relevant bildmaterial.