Intervjuformatet är väldigt bra för SEO

När du planerar innehållet för din sajt bör du se till att ha en bloggdel. Där kan du utveckla mer och dela med dig av nyheter såväl som spetskunskap. En blogg behöver inte kallas för blogg. Den kan heta Artikelsamling, Mer information eller kanske Nyheter. Det här väljer du själv i enlighet med vad som passar din hemsida.

Publicera nya artiklar på din blogg

När du jobbar med att publicera artiklar på bloggen är det smart att se lite på vad som fungerar. Något som många tycker om att läsa är intervjuer. Istället för att skriva rätt upp och ner hur er nya pressmaskin fungerar kan du välja att publicera en intervju med operatören av maskinen.

Det här innebär att du kan få med frågor som hur den nya pressmaskinen skiljer sig från tidigare versioner. Svaren kommer att bli naturliga och ge en vinkel som är unik. Det här ger dig unikt innehåll som har en god chans att ranka högt i sökresultaten.

Intervjuer är också den typ av innehåll som är lätt att dela. Det här är ju en text som kan intressera många. Operatören som blir intervjuad kommer antagligen också att skicka länken till sidan vidare för att låta vänner och familj läsa. Det kan vara ett sätt att få gratis länkar på!

Skriva bra intervjuer

Om du inte själv är journalistiskt lagd och helst inte använder pennor för annat än att skriva under dokument bör du få hjälp med intervjun. Det finns duktiga webbskribenter som är bra på detta. De kan ta ett samtal med personen du vill intervjua och sedan skriva ner det hela på ett läsbart sätt.

Om du gör det hela själv ska du utöver att lära dig hur man skriver en intervju tänka på att spela in intervjun. Det gör det lättare för dig efteråt att skriva ner det som sas. Tänk på att låta frågor stå som rubriker och att skriva ner svaren på ett sätt som är läsbart. Den som intervjuades kanske använde sig av slangord vilket du kan ta med om det är uppenbart vad som sägs.

Om det är intern humor som beskrivs med unika ord kan det vara bättre att inte ha med detta i den färdiga texten då folk som läser kanske inte förstår.

Ta med en liten ljudsnutt också

Om du har möjlighet att lägga upp ljud från den faktiska intervjun är det inte dumt. Det här ger din blogg ytterligare en dimension som kan påverka hur din sajt klarar sig online. Ge läsare möjligheten att höra det som sas med ljudklippet. Det är något som Google också gillar skarpt!